Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Wie zijn emoties de vrije loop laat, wordt al snel gezien als hysterisch en irrationeel. In zijn boek Op het gevoel - Hoe we elkaar beïnvloeden met onze emoties toont UvA-hoogleraar Gerben van Kleef aan dat dit een volkomen achterhaalde opvatting is.

De gangbare opinie is nog steeds dat mensen hun emoties moeten onderdrukken om goed te kunnen functioneren. Wie zijn emoties de vrije loop laat, wordt al snel gezien als hysterisch en irrationeel.
In zijn boek Op het gevoel - Hoe we elkaar beïnvloeden met onze emoties toont Gerben van Kleef, hoogleraar Sociale Psychologie aan de UvA, aan dat dit een volkomen achterhaalde opvatting is. Het verschijnt op 12 mei bij uitgeverij Atlas-Contact.

Van Kleef laat zien dat emoties een cruciale rol spelen in ons sociale leven. Zonder emoties zouden we niet weten wat andere mensen beweegt, wat ze van ons willen en wat wij van hen kunnen verwachten. We beïnvloeden anderen voortdurend met onze emoties, bewust en onbewust - en anderen beïnvloeden ons.

Aan de hand van aansprekende voorbeelden en wetenschappelijke inzichten schetst Van Kleef een radicaal nieuwe visie op het nut van onze emoties. Van de tranen van Hillary Clinton tot de woedeaanvallen van Louis van Gaal. Op het gevoel is geen pleidooi voor ongebreidelde emotiehysterie. Wel laat het zien hoe onze emoties werken en hoe onmisbaar ze zijn voor een succesvol leven.

Publicatiegegevens

Gerben van Kleef. Op het gevoel - Hoe we elkaar beïnvloeden met onze emoties. Uitgeverij Atlas-Contact (ISBN 978 90 450 1958 1).