EN

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen heeft drie hoogleraren van de Universiteit van Amsterdam gekozen tot lid. Het gaat om Carsten de Dreu, André Nollkaemper en Eric Opdam.

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft drie hoogleraren van de Universiteit van Amsterdam gekozen tot lid. Het gaat om Carsten de Dreu, André Nollkaemper en Eric Opdam. In totaal treden er dit jaar veertien nieuwe leden toe.

Prof. dr. Carsten de Dreu (1966), hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie, en prof. mr. André Nollkaemper (1962), hoogleraar Internationaal publiekrecht, treden toe tot de Afdeling Letterkunde. Hiertoe behoren de geesteswetenschappen, rechtswetenschappen, gedragswetenschappen en maatschappijwetenschappen. Prof. dr. Eric Opdam (1960), hoogleraar Wiskunde, wordt lid van de Afdeling Natuurkunde. Hieronder vallen de wiskundige en natuurkundige wetenschappen, levenswetenschappen en technische wetenschappen.

Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van binnen en buiten de Akademie. Een lidmaatschap is voor het leven. De KNAW telt circa vijfhonderd leden. De nieuwe Akademieleden worden op maandag 10 september 2012 geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW.