Op dinsdag 3 juli vond de eerste Graduation Ceremony plaats van het Amsterdam University College. De AUC-afstudeerders vormen de eerste lichting studenten die een gezamenlijk bachelordiploma van de UvA en de VU ontvangen.

Op dinsdag 3 juli vond de eerste Graduation Ceremony plaats van het Amsterdam University College (AUC). De gezamenlijke liberal arts and sciences-opleiding van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam ging in 2009 van start. De AUC-afstudeerders vormen de eerste lichting studenten die een gezamenlijk bachelordiploma van de UvA en de VU ontvangen.

De afgestudeerden van de honours bacheloropleiding van het AUC zijn toegelaten tot selectieve masteropleidingen in binnen- en buitenland. Zij vervolgen hun studie aan de VU en de UvA, maar ook aan onder andere de TU Delft, Oxford University, London School of Economics, University College London, Kings College London, University of Edinburgh, Columbia University en Upssala University.

Van de studenten die afstuderen heeft 15% de opleiding gevolgd met een beurs van het AUC Scholarship Fund (ASF). Zes bedrijven - Shell, Rabobank, Schiphol Group, KLM, AkzoNobel en PwC - dragen door sponsoring van studiebeurzen bij aan de diversiteit van het AUC. Het ASF ondersteunt studenten die wel het talent en de ambitie hebben om aan het AUC studeren, maar daartoe niet de financiële mogelijkheden hebben.

Over het AUC

Vanuit het motto Excellence and Diversity in a Global City brengt het AUC studenten van over de hele wereld samen in een selectief en residentieel programma. In de Engelstalige liberal arts and science-opleiding verdiepen zij zich vanuit brede maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken in verschillende disciplines. Bètavakken en academische vaardigheden krijgen veel aandacht. Intensief en kleinschalig onderwijs wordt gegeven door docenten met een sterke internationale achtergrond. De studenten worden geselecteerd op hun academische kwaliteiten en motivatie. Ongeveer de helft van de studenten komt uit het buitenland.