Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. Kees Grimbergen, hoogleraar Medische Technologie aan de UvA-AMC, is door de koningin benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Tijdens zijn afscheidscollege reikte rector magnificus Dymph van den Boom de koninklijke onderscheiding aan hem uit.

Prof. dr. Kees Grimbergen, hoogleraar Medische Technologie aan de UvA-AMC, is door de koningin benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Tijdens zijn afscheidscollege op 22 juni reikte Dymph van den Boom, rector magnificus van de UvA, de koninklijke onderscheiding aan hem uit.

Grimbergen ontvangt de onderscheiding voor zijn wetenschappelijke werk en zijn jarenlange inzet voor het AMC. Hij speelde een voortrekkersrol op het gebied van de medische technologie. Grimbergen leverde een belangrijke bijdrage aan de kruisbestuiving tussen geneeskunde en natuurkunde. Daarnaast is hij sinds 1986 in verschillende bestuursfuncties actief voor het Museum van het Nederlandse Uurwerk.

Grimbergen is sinds 1977 verbonden aan het AMC. Hij begon als universitair docent, waarna hij in 1987 universitair hoofddocent werd. In 1995 werd Grimbergen strategisch hoogleraar Medische fysica. Daarnaast was hij van 1996 – 2007 hoofd van de Medisch Technische Ontwikkelingsafdeling (MTO) aan het AMC. Binnen het AMC heeft Grimbergen vele bestuurs- en commissiefuncties bekleed. Ook was hij mede-oprichter van het Landelijk Overleg Biomedische Technologie en richtte hij het Amsterdams Centrum voor Medische Techniek (ACEMET) op.