EN

Op de UvA vindt van 22 tot en met 26 juli de internationale conferentie van de Society of Biblical Literature plaats. Het congres wordt gecombineerd met de conferenties van de European Association for Biblical Studies en twee kleinere gezelschappen.

Op de Universiteit van Amsterdam (UvA) vindt van 22 tot en met 26 juli de internationale conferentie van de Society of Biblical Literature (SBL) plaats. Het congres wordt gecombineerd met de conferenties van de European Association for Biblical Studies en twee kleinere gezelschappen.

Er worden in totaal 869 deelnemers verwacht. De bestudering van de Bijbel wordt op de conferentie van de SBL vanuit diverse invalshoeken benaderd. Zo is er onder meer een lezing van Emanuel Tov, hoogleraar Bijbelstudies van de Hebrew University in Jeruzalem, over de opbrengst van 60 jaar onderzoek naar de Dode Zee-rollen. De openingsbijeenkomst met als thema Studying the Bible in Amsterdam vindt plaats op 22 juli vanaf 17.00 uur in de Aula van de UvA, Singel 411.

Over de SBL

De SBL is de oudste en grootste internationale wetenschappelijke vereniging op het gebied van de Bijbelwetenschap. Sinds de oprichting in 1880 is de SBL gegroeid tot 8500 internationale leden.

Voor het programma van de SBL-conferentie zie onderstaande verwijzing.