De Raad van Commissarissen van Amsterdam University Press heeft met onmiddellijke ingang mr. Claudia Zuidema als interim-directeur van AUP benoemd om de huidige uitgeef- en marketingontwikkelingen te waarborgen. Zuidema is een ervaren directeur-uitgever op het gebied van (online) uitgeven voor Vak en Wetenschap en al meer dan twintig jaar werkzaam in het uitgeversvak. Ze vervangt Saskia de Vries, die AUP tot voor kort leidde.

De Universiteit van Amsterdam beschouwt AUP als een waardevol onderdeel van de universiteit. AUP is een van de meest innovatieve universitaire uitgeverijen in Europa, met een sterke focus op de mogelijkheden die Open Access nu en in de toekomst biedt.