EN

De UvA is op zes vakgebieden de beste Nederlandse universiteit in de QS World University Ranking by Subject 2012. Op de ranking van Communication and Media Studies noteert de UvA de dertiende plaats wereldwijd.

De UvA is op zes vakgebieden de beste Nederlandse universiteit in de QS World University Ranking by Subject 2012. Op de ranking van Communication and Media Studies noteert de Universiteit van Amsterdam (UvA) de dertiende plaats wereldwijd.

Geography
(21), Linguistics (25), Sociology (29), Psychology (38) en Philosophy (46) zijn de overige ranglijsten waar de Universiteit van Amsterdam (UvA) de beste instelling is in Nederland. De categorie Law (38) is de zevende ranking waarin de UvA een plek in de top-50 bezet.

Op de rankings van Communication and Media Studies, Sociology, Linguistics en Psychology is de UvA tevens de beste instelling van continentaal Europa.

UvA op 22 van 29 rankings

QS maakte 29 subject rankings, de UvA komt terug op 22 ranglijsten. Een instelling wordt alleen opgenomen in zo’n top-200 wanneer deze in het betreffende vakgebied een bepaalde publicatiedrempel heeft gehaald en een bepaald aantal keren is genoemd in de reputatiesurveys.

De QS World University Rankings by Subject is gebaseerd op reputatie onder vakgenoten en werkgevers en op citaties.