Drie onderzoeksscholen van de UvA of waarin de UvA deelneemt, ontvangen van NWO elk 800.000 euro. Hiermee kunnen vier beginnende talentvolle onderzoekers hun ideeën ontwikkelen.

Het gaat om: het zwaartepunt Gravitation and AstroParticle Physics Amsterdam (GRAPPA) van de UvA; de Holland Research School of Molecular Chemistry (HRSMC) waarvan de UvA penvoerder is; en de Landelijke Onderzoekschool Taalkunde (LOT) waarin de UvA deelneemt.

Met de financiële impuls kunnen de onderzoeksscholen elk vier promovendi aanstellen en zo beginnende talentvolle onderzoekers hun ideeën laten ontwikkelen. In totaal hebben 28 onderzoeksscholen een subsidie aangevraagd; dertien aanvragen zijn gehonoreerd.

Graduate Programme

De financiering is onderdeel van het Graduate Programme van NWO en bevordert de ontwikkeling van de Nederlandse promovendi-opleidingen. Binnen het Graduate Programme van NWO kunnen lokale en landelijke onderzoeksscholen en Graduate Schools financiering aanvragen.

Zie onderstaande verwijzing voor meer informatie over de andere toekenningen.