Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Een nieuwe lichting restauratoren kreeg afgelopen vrijdag bij de opleiding Conservering en Restauratie van cultureel erfgoed van de UvA hun diploma’s uitgereikt.

Restauratoren in opleiding (rio’s) uit (bijna) alle verschillende disciplines (behalve textiel) studeerden af. Het was het derde jaar dat er diploma’s werden uitgereikt.

Dertien rio’s verdiepten zich de afgelopen twee jaar in de disciplines schilderkunst, moderne en hedendaagse kunst, historische binnenruimtes, metaal, keramiek en glas, boek en papier, en hout en meubelen. Ze hebben het post-initiële traject van de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed gevolgd. Deze volgt op de tweejarige master Conservering en restauratie. Het is een logisch opleidingstraject om van de restauratiekundige een restaurator te maken.

Masterscriptieprijs Rijksmuseum Amsterdam

Tijdens de diploma-uitreiking kreeg rio Martine Posthuma-de Boer (historische binnenruimtes) de masterscriptieprijs van het Rijksmuseum Amsterdam uitgereikt. Deze prijs is door het Rijksmuseum in het leven geroepen om jonge restauratoren in opleiding te stimuleren de kennis, opgedaan tijdens het onderzoek voor hun masterscriptie, te delen met restauratoren in het veld. De prijs van 1000 euro wordt in twee delen uitgereikt. De winnares ontvangt de helft als prijs; het andere gedeelte wordt uitbetaald wanneer er een artikel wordt gepubliceerd naar aanleiding van het scriptieonderzoek van deze student.