Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Een paard van 12 meter hoog en 6 meter lang. Gedurende de eerste weken van de tentoonstelling 'Troje. Stad, Homerus en Turkije' verrijst dit Paard van Troje pal voor het Allard Pierson Museum van de UvA.

Troje. Stad, Homerus en Turkije

De tentoonstelling Troje. Stad, Homerus en Turkije vertelt de verhalen van Troje en laat zien hoe de betekenis van de stad telkens verandert.

Voor het eerst zijn er in Nederland zoveel archeologische en cultuurhistorische topstukken uit en over Troje in één tentoonstelling te zien: ruim 300 bruiklenen uit binnen– en buitenland. Hoogtepunt is een grote marmeren Zeuskop uit het Archeologisch Museum in Istanbul.

Wanneer

De tentoonstelling loopt van 7 december 2012 tot en met 5 mei 2013. Het Paard van Troje is onderdeel van het Amsterdam Light Festival van 7 december 2012 t/m 20 januari 2013.

400 jaar diplomatieke betrekkingen Turkije-Nederland

De tentoonstelling sluit de feestelijke viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland af. Een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling is daarom de receptiegeschiedenis van Troje in verschillende culturen, en in het bijzonder in de Turkse cultuur.

Het Allard Pierson Museum

Het Allard Pierson Museum is het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam. Het museum toont de betekenis van oude beschavingen voor de hedendaagse Europese cultuur. Over Troje zijn er lezingen, rondleidingen, cursussen, educatief materiaal en Troje-reizen naar Turkije.

Allard Pierson

Ruimte Allard Pierson Museum

Oude Turfmarkt 127-129
1012 GC Amsterdam