Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. Henkjan Honing, hoogleraar Muziekcognitie aan de UvA, is benoemd tot Distinguished Lorentz Fellow 2013/14. Als fellow gaat Honing een jaar lang interdisciplinair onderzoek doen naar de cognitieve en biologische bouwstenen van muzikaliteit.

dhr. prof. dr. Henkjan Honing, Medewerker FGw en FNWI, hoogleraar Muziekcognitie

De prijs is een initiatief van het Netherlands Institute for Advanced Study for Humanities  and  Social Sciences (NIAS) en het Lorentz Center.

Honing gaat onder andere onderzoek doen naar muzikaliteit en ritmegevoel van olifanten, apen en kaketoes, en het belang hiervan voor de evolutionaire  oorsprong van muzikaliteit bij de mens.

Over het fellowship

De Distinguished Lorentz Fellowship is een jaarlijkse onderscheiding voor een wetenschapper die op unieke wijze een brug slaat tussen  alfa-, bèta- en gammawetenschappen.  De prijs bestaat uit een residentieel fellowship aan het NIAS in Wassenaar, een internationale workshop aan het Lorentz Center, en een geldbedrag van € 10.000. De voorzitter van de NIAS-Lorentz Adviesraad reikt de prijs op 17 april 2013 in Wassenaar uit aan Honing.