Het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift 'Science' heeft een editorial gepubliceerd van universiteitshoogleraar Louise Fresco. In het artikel betoogt Fresco dat Europa een gebrek aan vertrouwen heeft in genetisch gemodificeerd voedsel. Dit weerspiegelt een Europees wantrouwen in de wetenschap in bredere zin en beïnvloedt investeringen in Research & Development.

mw. prof. dr. Louise Fresco, Universiteitprofessor, grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief

Fresco schetst hoe de Europese Unie zich blijft verzetten tegen het gebruik van genetische modificatie in de landbouw, omdat genetisch gemodificeerd voedsel  intrinsiek gevaarlijk zou zijn. Gerespecteerde, onafhankelijke instellingen in Europa hebben volgens haar echter aangetoond dat genetisch gemodificeerde gewassen kunnen bijdragen aan een duurzame voedselproductie.

Fresco besluit met een oproep tot politieke moed om de ideologische patstelling tussen NGO's, producenten, consumenten en wetenschappers te doorbreken.