UvA-hoogleraar krijgt waardering voor grote bijdrage aan duurzaamheidvraagstukken.

Prof. dr. ir. Louise Fresco benoemd tot erelid van Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA. Martin van Pernis, President van KIVI NIRIA, sprak in zijn toespraak zijn waardering uit voor de grote bijdrage die Fresco levert aan duurzaamheidvraagstukken vanuit de maatschappelijke context. Fresco benadrukt - als ingenieur - hierbij op een evenwichtige manier de rol van de technologie c.q. wetenschap. Zij is in staat om op een uitstekende manier de dialoog hierover met een ieder aan te gaan en deze naar een mondiaal niveau te trekken.

Prof. dr. ir. Louise Fresco is universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA is het netwerk van ingenieurs en hoger opgeleide technische professionals in Nederland, en biedt mogelijkheden om kennis te ontwikkelen en delen met andere professionals. Het promoten van techniek in de samenleving is een van de speerpunten van KIVI NIRIA.