Jury noemt Fresco een van de bekendste en invloedrijkste afgestudeerden van de universiteit in de laatste jaren, die bovendien wereldwijd gezag geniet. Met haar autoriteit op het gebied van de wereldvoedselproblematiek is zij een inspirerend voorbeeld voor studenten en onderzoekers.

mw. prof. dr. Louise Fresco, Universiteitprofessor, grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief

Prof. Louise Fresco heeft de Outstanding Alumnus Award ontvangen, ter gelegenheid van de 95e Dies Natalis van Wageningen University. De award, die op 15 maart werd uitgereikt, is een initiatief van het Wageningen Universiteits Fonds. De jury noemt prof. Fresco - 'distinguished professor’ in Wageningen en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam - een van de bekendste en invloedrijkste afgestudeerden van de universiteit in de laatste jaren, die bovendien wereldwijd gezag geniet. Met haar autoriteit op het gebied van de wereldvoedselproblematiek is zij een inspirerend voorbeeld voor Wageningse studenten en onderzoekers. Haar bijdrage aan het domein van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, is enorm, aldus de jury.