Jeroen Dijsselbloem, Minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, is donderdag 7 maart te gast bij Room for Discussion, het discussierogramma van economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

In het discussieprogramma gaat Dijsselbloem met de studenten in gesprek over zijn visie op Nederland en Europa, het combineren van twee topfuncties, het Nederlandse Financiële stelsel, de woningmarkt, de financiële toekomst van de Europese Unie en ‘handige boekhoudtrucs’.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het interviewprogramma van studievereniging Sefa voor en door studenten op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, (voormalig) ministers van Financiën Wouter Bos en Jan Kees de Jager en DNB-president Klaas Knot.

Overig programma

• 12 maart 2013 om 12.30 uur – Frank Heemskerk (oud-secretaris Economische zaken, vanaf 1 april Bewindvoerder Wereldbank namens Nederland)
  • 20 maart 2013 om 15.00 uur – Feike Sijbesma (CEO van DSM en commissaris bij De Nederlandsche Bank)
  • 11 april 2013 om 12.30 uur – Peter Cornelius (Chief Economist, AlpInvest Partners)
  • 16 april 2013 om 12.30 uur – Frank Pieke (hoogleraar Modern China Studies)

Locatie en tijd

Room for Discussion vindt plaats van 12.30 - 13.30 uur in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11. De toegang is vrij. De voertaal is Nederlands.

Roeterseilandcampus - gebouw E

Roetersstraat 11