Dit jaar dingt een recordaantal van 93 innovatieve ideeën mee naar de award. Gepresenteerd door Isolde Hallensleben, bekend van o.a. De Wereld Leert Door.

AmSIA, Amsterdam Science, Innovation Award 2013

De uitreiking van de Amsterdam Science & Innovation Award op 5 juni: met een korte pitch moeten de finalisten de jury overtuigen van hun innovatieve idee. Ze maken kans op €5.000. Dit jaar dingt een recordaantal van 93 ideeën mee naar de prijs. De middag wordt gepresenteerd door Isolde Hallensleben, voormalig Jakhals en bekend van o.a. De Wereld Leert Door.

De Amsterdam Science & Innovation Award is een jaarlijks terugkerende prijsvraag. Studenten en onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA), Academisch Medisch Centrum (AMC), Vrije Universiteit (VU), VU medisch centrum (VUmc), Hogeschool van Amsterdam (HvA) en onderzoeksinstituten op het Science Park, stuurden hun innovatieve, uitvoerbare ideeën in. Een jury uit het bedrijfsleven, de Amsterdamse universiteiten en kennisinstellingen selecteert de finalisten.

Juryleden

• Prof. dr. ir. Louise Fresco, universiteitshoogleraar UvA (juryvoorzitter)
  • Ben van Dongen, CEO BlueBubbleLab Media Group
  • Ir. Rob Kirschbaum, VP Open Innovation DSM
  • Prof. dr. Dinko Valerio, partner Aescap Venture
  • Dr. Wim Hupperetz, directeur Allard Pierson Museum
  • Alfred Nijkerk, VenGen founder

Programma, tijd en locatie + aanmelden

Het programma en de finalisten worden half mei bekend gemaakt.

• Finale Amsterdam Science & Innovation Award 2013
  • Datum: woensdag 5 juni
  • Tijd: 14.30-18.00 uur
  • Locatie: Amsterdam University College

Amsterdam Science & Innovation Award wordt georganiseerd door Bureau Kennistransfer UvA-HvA-AMC en het Technology Transfer Office VU-VUmc.