Maandag jl. heeft de jury onder leiding van Louise Fresco de negen finalisten geselecteerd voor de 8ste Amsterdam Science & Innovation Award. Er is gekozen uit een recordaantal inzendingen van 93 innovatieve ideeën.

Finalisten Amsterdam Science & Innovation Award 2013

• Dr. Marjolein Gysels | FMG - Afd. Sociologie & Antropologie, UvA
    Art portraying dementia: a web anthology
  • Morris Franken |FNWI - IvI, Intelligent Systems Lab Amsterdam, ISLA-ISIS group, UvA
    Hieroglyph recognition on a smart phone
  •  Prof. Dr. Ron Heeren, Chris Rétif, Dr. Hans Roeland Poolman, Odile Basedow | Amolf, Amsterdam Scientific Instruments, 1&12 Ventures
    Omics2Image
  •  Theo van Lieshout | Technology Centre, UvA
    Saving energy by passive cooling and nearly completely reuse of waste heat at data centers
  •  Bo Merkus & Eric Hoekstra | Domein Techniek - CleanTech onderzoeksprogramma, HvA
    Software Energy Footprint Lab
  •  Drs. Benno Naaijkens | Fac. of Medicine – Dept. of Pathology, VUmc
    Targeting stem cells to the region of interest in the diseased body using Stembells: microbubble–stem cell complexes
  •  Dr. Geerten P. van Nieuw Amerongen  | Fac. Of Medicine - Institute for Cardiovascular Research (ICaR), VUmc
    Stopping the Flood: Novel Treatment Options for Vascular Leakage and Edema
  •  Dr. Eric A.J. Reits | Fac. Geneeskunde - Cell Biology & Histology, Research group Protein Degradation and Aggregation, AMC
    An early diagnostic and prognosis marker for sporadic Alzheimer’s Disease

Woensdag 5 juni om 15.00 uur pitchen de finalisten tijdens de finale hun innovatieve idee. De jury beslist wie de winnaar wordt. Naast de prijs van € 5.000 voor de winnaar zijn er nog twee runner up prijzen van ieder € 1.500. De middag wordt gepresenteerd door Isolde Hallensleben, voormalig Jakhals en bekend van o.a. het tv programma De Wereld Leert Door.

De jury:

• Prof. dr. ir. Louise Fresco, universiteitshoogleraar UvA (jury voorzitter)
  • Ir. Rob Kirschbaum, VP Open Innovation DSM
  • Prof. dr. Dinko Valerio, partner Aescap Venture
  • Dr. Wim Hupperetz, directeur Allard Pierson Museum
  • Alfred Nijkerk, VenGen founder
  • Pier Baarsma, Managing Director Walvis Participaties

Amsterdam Science & innovation Award Amsterdam

is een jaarlijkse prijsvraag voor het meest innovatieve idee met een sociale en/of commerciële waarde voortkomend uit innovatief onderzoek. De prijsvraag wordt georganiseerd door de Technology Transfer Offices van UvA-HvA-AMC en VU & VUmc.

Amsterdam University College (AUC)

Ruimte Amsterdam University College

Science Park 113