De Universiteit van Amsterdam streeft naar een beperking van haar energiegebruik, daarom worden vanaf half juni de verwarmingsketels op de verschillende UvA-locaties uitgekeld.

In het kader van duurzaam energiebeheer  hanteert de Universiteit van Amsterdam een stookbeleid waarbij in de zomer verwarmingsketels worden uitgeschakeld om energie te besparen. Dit leidt tot een verminderde belasting van het milieu. Bijkomend voordeel is een beperking van de kosten voor het energiegebruik. Met het uitschakelen van de ketels in de zomerperiode wordt ca. 44,5 ton CO2-uitstoot voorkomen. Ook wordt door deze maatregel ca. 25.000 m3 gas bespaard.