Op 10 oktober vindt de landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats. Met de organisatie van een bewustwordingsactie, pubquiz, cateringactie en netwerkborrel, laten de UvA en de HvA zien hoe duurzaam de bedrijfsvoering aan beide instellingen is.

1010 Dag van de Duurzaamheid

Duurzame pubquiz en netwerkborrel

Vorm een team van vier tot zes personen en strijd tegen andere UvA- en HvA-teams om de felbegeerde titel ‘Duurzaamheidskenners van het Jaar’. Tijdens deze groene pubquiz wordt de teams het vuur aan de schenen gelegd met allerlei vragen over duurzaamheid op de UvA en HvA. Na afloop van deze pubquiz vindt wederom een duurzame netwerkborrel plaats, met collega’s en studenten die zich bezighouden met duurzaamheid.

• Waar: De Leeuwenburg (kantine, begane grond), Weesperzijde 190
  • Tijd: 16.o0-18.00 uur

Teams kunnen zich vooraf aanmelden bij Irene Kraal via i.kraal@uva.nl. Let op, de vragen zijn alleen Nederlandstalig.

Duurzame catering

Campus cateraar Eurest probeert doorgaans zo duurzaam mogelijk in te kopen en garandeert dat 20% van de inkoop duurzaam is (80% is regulier ingekocht). Op de Dag van de Duurzaamheid draaien zij dit om: op 10 oktober is al het voedsel in de restaurants en kantines voor 80% volledig duurzaam ingekocht.

Expositie duurzame projecten

Wat doen de UvA en HvA nu concreet op het gebied van duurzaamheid in de bedrijfsvoering? Wat zijn de doelstellingen en ambities en welke resultaten worden op dit gebied behaald? Op 10 oktober is tijdens een expo in de Leeuwenburg te zien hoe groen de UvA en HvA zijn.

• Waar: Videoscherm en kantine van de Leeuwenburg (achterin), Weesperzijde 190
  • Tijd: 9.00u tot 21.00 uur

Kledingruil Science Park Amsterdam

Kom ook naar de kledingruilactie op de Dag van de Duurzaamheid. Van 10.30 uur tot 17.00 uur kunnen studenten bij het schaakbord in de hal van het FNWI-gebouw hun kleding ruilen met elkaar.

De actie is een initiatief van studenten van Future Planet Actions in samenwerking met stichting Urgenda.

Groene truiendag

Op de Dag van de Duurzaamheid vragen we iedereen zich (extra) bewust te zijn van zijn/haar impact op de planeet. Op een kleinschalige manier kun je al een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de planeet, bijvoorbeeld:

• Laat het licht niet onnodig branden.
  • Zet je beeldscherm uit als je weggaat.
  • Draag een warme trui, zodat de verwarming lager kan (of zet de verwarming een dagje uit).
  • Laat de kraan niet lopen tijdens het tandenpoetsen.
  • Neem de fiets of het OV en laat de auto een dagje staan.