De Universiteit van Amsterdam (UvA) start op 12 september een nieuwe editie van de gratis online colleges Introduction to Communication Science. Iedereen met interesse voor het onderwerp kan zich inschrijven. Een vooropleiding is niet nodig.

MOOC

Aan de eerste editie van deze Massive Open Online Course (MOOC), in februari 2013, namen duizenden mensen deel van over de hele wereld.  De gratis online cursus is Engelstalig, duurt 8 weken en behandelt aan de hand van korte videoclips alle aspecten van communicatie, van geschiedenis en theorie tot invloed van de media op de maatschappij. Elke week krijgen de deelnemers opdrachten en na afloop  van de cursus leggen zij een examen af. Bij goed gevolg ontvangen zij een certificaat van deelname.

Initiatief

De online cursus Introduction to Communication Science is een initiatief van het College of Communication en de Graduate School of Communication van de UvA. Naast de online cursus Communicatiewetenschap ontwikkelt de UvA ook andere MOOC’s. Nieuws hierover is te volgen via de website van MOOC of social media (Twitter: twitter.com/uvamooc en Facebook: facebook.com/uvamooc).