Bestuursvoorzitter Louise Gunning was maandag 23 tot en met zaterdag 28 september in China om de samenwerking met vier Chinese universiteiten te intensiveren. Zij maakte met hen afspraken over onderzoekssamenwerking en het opschalen van studentenuitwisseling. Daarnaast lanceerde de Universiteit van Amsterdam een alumni chapter in China.

UvA meets China

De Universiteit van Amsterdam is sinds eind jaren tachtig actief in het stimuleren van samenwerking met Chinese universiteiten. De komende jaren wordt deze samenwerking verder uitgebreid. Louise Gunning bezocht vier van de vijf samenwerkingspartners in China: Tshinghua University, Peking University, Shanghai Jiaotong University en Fudan University. Ze sloot nieuwe overeenkomsten om onderzoeksamenwerking en studentenuitwisseling verder uit te breiden. Een voorbeeld van onderzoekssamenwerking is het Joint Research Center in Logic, een samenwerking tussen het Institute for Logic, Language and Computation van de UvA en the Department of Philosophy van Tsinghua University.

Met de China Scholarship  Council tekende Gunning  een overeenkomst voor PhD-training voor Chinese promovendi die aan de UvA willen promoveren, inclusief de mogelijkheid voor uitmuntende onderzoekers om na hun promotie voor een postdoc aan de UvA verbonden te blijven.

Alumni Chapter China

Op 25 september 2013 werd het UvA Alumni Chapter China officieel opgericht in Beijing, met een lokale afdeling in Beijing en Shanghai. Het doel van de oprichting van dit chapter is het versterken van de band tussen de UvA en alumni in China en tussen alumni onderling in China.