Diana Dankers-Hagenaars, universitair hoofddocent Privaatrecht aan de UvA, is door president François Hollande benoemd tot ‘Chevalier dans l'Ordre National du Mérite’ (ridder in de Franse Nationale Orde van Verdienste). Tijdens een plechtige ceremonie reikte Pierre Ménat, ambassadeur van Frankrijk in Nederland, gisteren de Orde aan haar uit.

de Franse onderscheiding behorend bij de benoeming tot chevalier dans l'Ordre National du Mérite van Diana Dankers
Carel Stolker (rector magnificus Universiteit Leiden), Diana Dankers, Dymph van den Boom (rector magnificus UvA). Foto: Monique Shaw

Dankers krijgt de Franse onderscheiding als eerbetoon aan haar inspanningen om de Franse juridische cultuur in Nederland uit te dragen.

De ‘Ordre National du Mérite’ wordt uitgereikt voor ‘belangrijke verdiensten’. Er zijn drie categorieën: Commandeur, Officier en Ridder.

Dankers werkt sinds 1991 bij de afdeling Privaatrecht van de UvA, eerst als universitair docent daarna als universitair hoofddocent. Ook is zij coördinator van het bachelorvak Aansprakelijkheidsrecht. Dankers is lid van de onderzoeksschool ‘Ius Commune’. Daarnaast is Dankers voorzitter van de Nederlandse afdeling van de Franse rechtsvergelijkende vereniging ‘Association Henri Capitant’. Ze is raadsheer-plaatsvervanger aan het Gerechtshof Amsterdam.