Nederland rouwt vandaag om de slachtoffers van de vliegtuigramp met Malaysia Airlines. Ook de UvA heeft twee wetenschappers, een student en een recent afgestudeerde verloren. Om de slachtoffers te herdenken hangen vandaag op verschillende locaties van de Universiteit van Amsterdam de vlaggen halfstok.

Vlag half stok
Foto: UvA

UvA/AMC-wetenschappers Joep Lange en Jacqueline van Tongeren waren samen op reis naar het tweejaarlijkse aidscongres in Melbourne. Masterstudente Sascha Meijer was een groot journalistiek talent, met haar vriend onderweg naar Indonesië. Laurens van der Graaff, recent afgestudeerd Neerlandicus ging met zijn vriendin op vakantie in Bali.

Het College van Bestuur van de UvA vraagt vandaag haar medewerkers, studenten en andere betrokkenen om, voor zover mogelijk in verband met werkzaamheden, rond 16.00 uur een minuut stilte in acht te nemen als de eerste slachtoffers in Nederland aankomen.

Namens het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam,

Louise Gunning, voorzitter College van Bestuur UvA/HvA