Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan UvA-onderzoeker Suzanne Jak een Rubicon-subsidie toegekend. Met deze subsidie krijgen pas gepromoveerde onderzoekers de kans om onderzoekservaring in het buitenland op te doen. Buitenlandse onderzoekers kunnen onderzoek in Nederland verrichten.

NWO

De gehonoreerden werden geselecteerd vanwege hun innoverend en grensverleggend onderzoek. In totaal dienden 113 onderzoekers een onderzoeksvoorstel in. Vijftien van deze aanvragen zijn door NWO gehonoreerd.

Rubicon

De gehonoreerden kunnen met hun financiering uit Rubicon tot 24 maanden onderzoek doen. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Per jaar kan NWO ongeveer 60 jonge onderzoekers financieren binnen Rubicon.

Over het voorstel van Suzanne Jak

Suzanne Jak (methodologie): Bewijs op bewijs. Nieuwe methoden voor meta-analyse.
Meta-analyse is een statistische techniek die gebruikt wordt om op basis van meerdere gepubliceerde artikelen algemene conclusies te trekken. Met bestaande methoden gaan conclusies meestal over de relatie tussen twee variabelen. Suzanne Jak breidt de methoden die de meta-analyse van complete modellen mogelijk maken uit.

Suzanne Jak voert haar onderzoek uit aan de National University of Singapore.