Mieke Zaanen, secretaris van de Universiteit van Amsterdam, is benoemd tot algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Zij start op 1 februari 2015.

Mieke Zaanen
Foto: Bob Bronshof

Sinds 2007 was Mieke Zaanen als secretaris van de UvA verantwoordelijk voor de Bestuursstaf, de  ondersteuning van het College van Bestuur en decanen, de integrale veiligheid en al het personeel van centrale eenheden.

‘Het is voor de UvA een aderlating. Mieke is de spin in het web van veel organisatorische en bestuurlijke veranderingen en heeft jarenlang een grote rol vervuld binnen de organisatie’, zegt Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur van de UvA. ‘Maar ik gun het haar van harte en ik begrijp de overstap ook. Het is een prachtige functie en de KNAW heeft in Mieke een geweldige opvolger voor Hans Chang’.

Voordat zij benoemd werd tot secretaris van de UvA was Mieke Zaanen achtereenvolgens projectmanager organisatieverandering en juridische advisering, directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en bestuurscoördinator. Zij studeerde Rechtsgeleerdheid aan de UvA.

Naar een opvolger voor Mieke Zaanen wordt gezocht.