Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Op donderdag 6 november is Thomas Piketty, auteur van het boek 'Capital in the Twenty-First Century', te gast bij Room for Discussion, het discussieplatform van economiestudenten van de UvA. De studenten gaan met Piketty in gesprek over zijn boek.

-

Piketty is een Franse econoom gespecialiseerd in economische ongelijkheid. Hij kreeg internationale bekendheid na de publicatie van Le Capital au XXIe siècle in 2013 (in het Engels vertaald in 2014). Had hij enig idee dat zijn onderzoek zo veel reacties zou losmaken in de wereld? Hoe gaat Piketty om met de kritiek op zijn boek? En zijn de economische aannames die hij maakt in zijn boek wel realistisch? 

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma voor en door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, bestuurders en opinieleiders van Nederland over actuele economische onderwerpen. Room for Discussion ontving eerder onder andere Managing Director van het IMF Christine Lagarde, DNB-president Klaas Knot, ECB-president Mario Draghi en voormalig minister van financiën van de VS Larry Summers.

Tijd en locatie

Het debat met Thomas Piketty vindt plaats op donderdag 6 november van 13.00 tot 1400 uur.
Locatie: E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.
Het interview is ook live te volgen op www.roomfordiscussion.com.