EN

Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft prof. dr. Eric J. Fischer benoemd tot interim-decaan van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De benoeming gaat in per 1 januari 2015. Fischer blijft aan tot er een opvolger gevonden is voor prof. dr. Edward de Haan. De Haan besloot eerder dit jaar zich volledig te willen richten op zijn onderzoek, waartoe hij in 2013 een prestigieuze ERC Advanced Grant ontving.

E.J. Fischer
Foto: R. Fokke

Fischer (1946) studeerde en promoveerde aan de economiefaculteit van de UvA. Hij bekleedde eerder reeds verschillende functies aan de UvA. Zo was hij van februari 2010 tot augustus 2011 interim-decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en van 1994 tot 2011 was hij bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeschiedenis. Sinds 2011 is hij lid van de Raad van Commissarissen van de UvA Holding BV en de HvA Holding BV.

Fischer vervult verschillende bestuurlijke functies, waaronder die van vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van de Delta Lloyd Groep en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Durrer Centrum. Eerder was hij onder andere voorzitter van het bestuur van SNS-Reaal Fonds, bestuurslid van VNO-NCW en lid van de Sociaal Economische Raad (SER). Van 1993 tot 2006 was Fischer algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars en van 2006 tot 2007 directeur van het Europees Verbond van Verzekeraars.