Donderdagavond 29 januari opende Louise Gunning, voorzitter CvB UvA-HvA, samen met minister Jet Bussemaker en DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk officieel het DWDD Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum. De Pop-Up tentoonstelling is tot en met 25 mei te bezoeken.

Tien vaste gasten van het tv-programma De Wereld Draait Door gingen naar tien topmusea in Nederland. Daar kregen ze vrij toegang tot de depots en kozen ze hun eigen favoriete kunstwerk. Het resultaat  is een onvergelijkelijke pop-up tentoonstelling die vanaf 29 januari 2015 te zien is in het Allard Pierson Museum van de Universiteit van Amsterdam. Een kijkje niet alleen in de schatkamers van die tien musea maar ook in de geest van de gastconservatoren.

Openingstijden en Locatie

De tentoonstelling is tot en met 25 mei te bezoeken in het Allard Pierson Museum van de Universiteit van Amsterdam, Oude Turfmarkt 127.
Tijdens de Pop-Up tentoonstelling van DWDD is het museum elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tien conservatoren voor tien musea

De gastconservatoren van DWDD gaan elk in een ander museum op zoek naar werk van verborgen meesters. Ieder museum krijgt één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de ideeën en de smaak van de gastconservator wordt ingericht. Dit zijn de gastconservatoren met hun museum:

• Nico Dijkshoorn – Drents Museum
  • Fidan Ekiz – Nederlands Fotomuseum
  • Marc-Marie Huijbregts – Van Abbemuseum
  • Jasper Krabbé – Stedelijk Museum Amsterdam
  • Jan Mulder – Groninger Museum
  • Cécile Narinx – Centraal Museum Utrecht
  • Herman Pleij – Museum Catharijneconvent
  • Halina Reijn – Museum de Fundatie
  • Pieter van Vollenhoven / Nico de Haan – Rijksmuseum / Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam
  • Joost Zwagerman – Gemeentemuseum Den Haag

De vormgeving van de tentoonstelling is in handen van Opera uit Amsterdam.

Samenwerking

Het De Wereld Draait Door Pop-Up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Universiteitsfonds, het Mondriaan Fonds, het VSBfonds en komt tot stand dankzij de bereidwillige medewerking van alle musea. NRC Handelsblad geeft ter gelegenheid van het De Wereld Draait Door Pop-Up Museum een speciale pop-up krant uit.