Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Het UvA Jaarverslag 2013 is winnaar van de Deloitte Kordes Award 2014 in de categorie onderwijs. De Kordes Award – vernoemd naar de oud-president van de Algemene Rekenkamer – is de toonaangevende prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector en wordt sinds 1995 uitgereikt. Het was de eerste keer dat de UvA genomineerd was voor deze prijs.

UvA Jaarverslag 2013
Foto: Jacob van den Noort

De UvA ziet er een erkenning in van de jarenlange, stapsgewijze kwaliteitsverbetering van de jaarrekening en de verslaggeving. In de editie 2013 zijn de leesbaarheid en vormgeving (door April Design) verbeterd, is een maatschappelijk verslag (MVO-verslag) toegevoegd en is, met dank aan UvAdata, een grote hoeveelheid feiten en data gepresenteerd in grafieken en tabelletjes. In november bleek de UvA, na Wageningen, ook als beste universiteit te scoren op de Transparantiebenchmark van Economische Zaken.

Externe jury

Een externe jury beoordeelde de jaarverslagen op de financiële rekening, leesbaarheid en bedrijfsvoering. De jury bestond uit: Dr. G.T. Budding (VU Amsterdam, hoofddocent Accounting), Drs Derk M. Windhausen RA (&Windhausen), Drs. Hans Bekkers (Binnenlands bestuur), Dr. Ellen M.A. van Schoten RA (Secretaris Algemene Rekenkamer) en W. Lageweg (directeur MVO Nederland)