Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Er is gisteravond na afloop van een vreedzame demonstratie ingebroken in het Maagdenhuis van de UvA. Daarbij is de deur geforceerd en is de bewaking geslagen. Het College van Bestuur heeft aangifte gedaan.

De collegeleden zijn in het Maagdenhuis met de bezetters gaan praten. Zij verzochten hen de volgende dag (vandaag) terug te komen, in het Maagdenhuis, voor een verder gesprek en het Maagdenhuis die avond te verlaten. Aan dit verzoek werd geen gehoor gegeven. Later op de avond arriveerde burgemeester Eberhard van der Laan om te bemiddelen, in aanwezigheid van het voltallige CvB.

Louise Gunning, voorzitter CvB: ‘Het was een heftig debat gisteravond, maar dat is Amsterdams. Maar zoals de burgemeester ook zei in het Maagdenhuis, het is pas echt Amsterdams als uit zo'n debat iets moois ontstaat. Wij gaan vandaag het debat voortzetten, ook met de studenten en medewerkers die niet in het Maagdenhuis zitten. De punten die zij vanmiddag inbrengen, gaan we met elkaar tijdens de debatmarathon verder uitdiepen. De uitkomsten daarvan zijn wat ons betreft niet vrijblijvend. Ik hoop en verwacht dat we uiteindelijk díe onderwerpen die breed gedragen worden, aan kunnen pakken.’