Het College van Bestuur van de UvA gaat vrijdag 27 maart in gesprek met een gezamenlijke delegatie van ReThink, De Nieuwe Universiteit, Humanities Rally en vakbond FNV over de verdere invulling van de twee commissies.

Afgelopen week maakte de UvA in een update van het 10-puntenplan bekend dat ze een commissie gaat instellen om voorstellen te doen voor de modernisering van de besturing van de universiteit. Daarnaast komt er een onderzoekscommissie die gaat kijken naar de financiën van de UvA in samenhang met het huisvestingsbeleid.

De gezamenlijke actiegroepen eisten in een antwoord op het 10-puntenplan samen met de centrale medezeggenschap een meerderheid van stemmen in de twee commissies. Tijdens het gesprek van vrijdag komt onder meer de samenstelling van de commissies aan bod.

Bestuurscultuur en democratisering

Een commissie, met een onafhankelijke voorzitter, wordt ingesteld om voorstellen te doen voor de modernisering van de besturing van de UvA. De opdracht wordt door het CvB en de decanen van de faculteiten in samenwerking met de centrale medezeggenschap geformuleerd. Hierbij worden ook (zo mogelijk) de verschillende (actie)groepen zoals Rethink, De Nieuwe Universiteit en Humanities Rally betrokken.

Financiën en huisvesting

Wat betreft financiën en huisvesting stelt de medezeggenschap een commissie samen. De medezeggenschap formuleert een opdracht voor deze commissie. Vragen van medewerkers en studenten (inclusief van de actiegroepen) worden hierin meegenomen.