Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het Global Exchange Ambassador Programme van de UvA ontving op 12 maart de Orange Carpet Award hoger onderwijs tijdens het EP-Nuffic Jaarcongres. Met deze awards (met een prijs voor de vier verschillende onderwijssectoren) wil EP-Nuffic de aandacht vestigen op bijzondere initiatieven op het gebied van internationalisering in het onderwijs.

Guide de Wilde met Orange Carpet Award
Guido de Wilde (links op de foto) neemt de Award in ontvangst (Fotograaf: René van den Burg)

Het Global Exchange Ambassador Programme won met 60,1 procent van de publieksstemmen. Elk semester selecteert de UvA uit een groot aanbod 30 ‘ambassadors’: vijftien studenten die net terug zijn van hun uitwisseling en vijftien internationale studenten die net zijn begonnen als uitwisselingsstudent aan de UvA. In ruil voor hun inzet als ambassadeur volgen de studenten gezamenlijk vijf trainingen voor professionele vaardigheden bij  Studenten Services. Als ambassadeurs promoten de studenten de universiteit waar ze vandaan komen of geweest zijn, bevorderen ze integratie en samenwerking en ontwikkelen ze hun eigen talenten.

Samenwerken met studenten van over de hele wereld

In drie teams (Creative, Events en Promotion) voeren de studenten diverse taken uit, zoals het verzorgen van een digitale nieuwsbrief, de lancering van een fotowedstrijd en het organiseren van een predeparture meeting. ‘Taken die ons team normaal gesproken heel veel tijd kostten,’ zegt Guido de Wilde, Student Exchange Coördinator. ‘Nu we de verantwoordelijkheid voor diverse projecten bij de studenten hebben kunnen beleggen, kunnen we veel uit handen geven. Ze zorgen bovendien voor een duidelijke groei in inkomende en uitgaande studentenmobiliteit en voor meer samenwerking tussen (internationale) studenten.’ Een van de ambassadeurs, student Mediastudies Emilie Westerouen van Meeteren (in 2014 uitwisselingsstudent bij de University of Queensland, Australië): ‘Ik ben erg trots dat wij met dit programma de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid krijgen om samen te werken met studenten van over de hele wereld.’