Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft besloten dat de bezetters van het Maagdenhuis het pand direct moeten verlaten en dat het aangekondigde festival om veiligheidsredenen geen doorgang mag vinden.

Volgens de rechter heeft de UvA onvoldoende garanties dat het festival veilig zal verlopen. De rechter concludeert dat De Nieuwe Universiteit geen homogene groep is waarmee afspraken kunnen worden gemaakt en dat de UvA daarom het risico niet kan nemen om dit evenement door te laten gaan.

De Universiteit van Amsterdam kan niet anders dan zich hieraan conformeren en heeft het vonnis laten betekenen. Hierna hebben de bezetters vier uur om het pand te verlaten. ‘We zijn blij dat het vonnis er ligt, en hopen dat iedereen uit zichzelf het Maagdenhuis verlaat’, aldus Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur.

‘De afgelopen weken is veel overlegd over het 10-puntenplan en wij zijn nu in een fase beland waarin we gezamenlijk aan modernisering van de universiteit werken’, aldus Gunning. Deze constructieve gesprekken over het 10-puntenplan met studenten en medewerkers en het instellen van de commissies om dit plan uit te werken gaan gewoon door.

Zie ook: www.uva.nl/maagdenhuis