Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Switch to English

Onderstaande verklaring is afkomstig van de Raden van Toezicht naar aanleiding van het besluit van Louise Gunning om terug te treden als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

De Raden van Toezicht hebben met respect kennisgenomen van het besluit van Louise Gunning om terug te treden als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. De Raden van Toezicht spreken grote waardering uit voor haar onvermoeibare inzet voor beide instellingen.

Louise Gunning heeft sinds haar aantreden op 1 april 2012 op een krachtige manier leiding gegeven aan de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Zij wist de positie van beide instellingen in binnen- en buitenland aanzienlijk te versterken. In haar bestuursperiode heeft Gunning zich ingezet voor de internationalisering van de Universiteit van Amsterdam. Zij stond aan de wieg van de UvA Alumni Chapters in New York, Beijing, Shanghai en Londen. Gunning maakte een serieuze start met fondsenwerving voor AES-beurzen voor excellente masterstudenten van buiten de Europese Unie. De Raden van Toezicht zijn Louise Gunning zeer dankbaar voor haar inzet voor en betrokkenheid bij de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

De Raden van Toezicht voeren nu gesprekken met alle betrokken partijen om zo snel mogelijk tot een breed gedragen oplossing te komen.