De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), de wereldwijde accreditatieorganisatie voor business schools, hebben op maandag 25 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend om de accreditaties van economie- en bedrijfskundeopleidingen in elkaar te vlechten. Dit betekent een verlaging van de lastendruk, ook aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de UvA.

Amsterdam Business School Roeterseiland
Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. Han van Dissel, decaan van de FEB, heeft zich als voorzitter van het landelijke disciplineoverleg Economie en Bedrijfswetenschappen sterk ingezet voor de overeenkomst. ‘Opleidingen hoeven nu niet meer twee keer hetzelfde proces – van zowel AACSB als NVAO – te doorlopen’, aldus Van Dissel. ‘Zo komt in november de commissie van de AACSB langs bij de FEB voor de accreditatie van onze opleidingen. De AACSB-visitatie wordt vervolgens gebruikt voor de heraccreditatie van diezelfde opleidingen door de NVAO.