Het Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK), het belangrijkste sportevenement voor studenten, gaat morgen, vrijdag 5 juni, van start in Amsterdam. Ruim 1500 sportende studenten uit heel Nederland komen naar het Science Park voor de 57e editie van het GNSK.

Logo GNSK (Groot Nederlands Studenten Kampioenschap)

Tijdens het GNSK strijden 170 teams uit dertien verschillende steden voor de titel ‘Nederlands Studentenkampioen’ in een van de veertien sporten. Sporten die op het programma staan zijn naast traditionele sporten als voetbal, basketbal en handbal, ook minder bekende sporten als ultimate frisbee en beachkorfbal.

Het GNSK vindt grotendeels plaats op het Science Park, waar het weekend wordt geopend door Eric van der Burg, wethouder Sport van Amsterdam. Het USC, de sportorganisatie van de UvA en HvA, is een van de partners van de GNSK.

De sportwedstrijden zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Kijk op www.gnsk.nl voor het complete programma en de locaties.

Over het GNSK

Het GNSK is hét grootschalige, jaarlijks terugkerende sportevenement waar sporters van Nederlandse universiteiten en hogescholen strijden om de titel 'Nederlands Studentenkampioen'. Het evenement wordt elk jaar in een andere stad gehouden. Jaarlijks strijden er nu al meer dan 1500 deelnemers voor de eer van hun studentenstad. De afgevaardigde teams zijn grotendeels van (sub)topniveau. Naast het feit dat er in verschillende takken van sport wordt gestreden om de titel 'Nederlands Studentenkampioen'is er een algemeen klassement. De winnende stad mag zich een jaar lang ‘beste studentensportstad van Nederland noemen’.