Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Schoonmaakmedewerkers op het Roeterseiland van de Universiteit van Amsterdam krijgen meer tijd en extra ondersteuning voor hun werkzaamheden. Het schoonmaakbedrijf Hago en de Universiteit van Amsterdam hopen daarmee dat schoonmakers geleidelijker kunnen wennen aan de veranderingen door de renovaties en verhuizingen op het Roeterseiland en de nieuwe schoonmaakmethode.

Sinds 1 mei 2015 is Hago het nieuwe schoonmaakbedrijf op het Roeterseiland van de UvA. Zij hanteren een andere schoonmaakmethode; alleen wat vies is, wordt schoongemaakt. De nieuwe aanpak sluit beter aan het veranderende gebruik door studenten en medewerkers van de UvA-ruimtes op het Roeterseiland die door de renovaties zeer wisselend en in sommige gevallen tijdelijk niet meer worden gebruikt. Dit bepaalt ook in welke mate een ruimte moet worden schoongemaakt en waar schoonmakers het hardst nodig zijn.

De renovaties op het Roeterseiland en de veranderende schoonmaakmethode hebben grote impact op de dagelijkse werkzaamheden van schoonmaakmedewerkers. Om hen extra te ondersteunen en geleidelijk te laten wennen aan de veranderingen, huurt het schoonmaakbedrijf extra tijdelijke schoonmaakmedewerkers in, krijgen medewerkers meer tijd voor dezelfde hoeveelheid werkzaamheden en spreekt Hago wekelijks met alle schoonmaakmedewerkers over wat er verbeterd kan worden. De UvA blijft nauw betrokken bij alle ontwikkelingen.