Op woensdag 21 oktober vond onder grote belangstelling de boekpresentatie van het boek ‘Competente rebellen: Hoe de universiteit in opstand kwam tegen het marktdenken’ van Casper Thomas plaats in de hal van het Maagdenhuis.

Ruim 180 personen waren aanwezig bij de presentatie van het boek over de bezetting van het Maagdenhuis van begin dit jaar. Na een inleiding van de auteur vond er een paneldiscussie plaats. Dymph van den Boom, rector magnificus UvA, Dan Hassler-Forest, universitair docent filmwetenschappen (UU) en voormalig voorman van ReThink UvA, Michiel Smit, student van De Nieuwe Universiteit, en Casper Thomas, redacteur De Groene Amsterdammer en auteur van het boek, namen hier deel aan. De paneldiscussie stond onder leiding van Xandra Schutte, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.