Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De reeks ‘Freek de Leek’ van Freek de Jonge is in volle gang. Voor iedereen die er niet bij kon zijn of de colleges wil terugkijken, worden er videoregistraties gemaakt. De video’s van de bijeenkomsten over de eerste drie thema’s – Secularisatie, Medische ethiek en Onderwijs – zijn inmiddels online te bekijken.

Freek de Jonge - Waalse Kerk
Foto: Eduard Lampe

Als Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt De Jonge onder de titel ‘Freek de Leek’ een collegereeks voor reguliere studenten met een bijbehorende reeks workshops voor een breed publiek. Iedere bijeenkomst slaat een brug vanuit de geesteswetenschappen naar een voor het onderwerp relevante andere discipline, zoals economie, geneeskunde of pedagogiek. De Jonge wordt bijgestaan door bijzondere gastsprekers uit de wetenschap en zogenoemde sidekicks, deskundigen op het gebied van het behandelde thema, die commentaar leveren op de bijdragen van de gastsprekers.

Er volgen nog videoregistraties van de bijeenkomsten over de thema’s Economie (Wie moet er boeten voor de schuld?), Transitie (Waarom zijn we bang voor verandering?) en Democratie en media (Waar passen de media in de trias politica?).