De Commissie Democratisering en Decentralisering kan aan de slag. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de UvA heeft vanmorgen ingestemd met de samenstelling en het plan van aanpak van de Commissie Democratisering en Decentralisering.

De Commissie Democratisering en Decentralisering staat onder leiding van Lisa Westerveld, gemeenteraadslid voor GroenLinks in Nijmegen en persvoorlichter bij de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Overige leden van de commissie zijn:

• Loe Sprengers, advocaat en voormalig bijzonder hoogleraar sociaal recht aan de Universiteit Leiden
  • Gloria Wekker, emeritus hoogleraar genderstudies aan de Universiteit Utrecht
  • Mathieu Weggeman, organisatieadviseur en hoogleraar organisatiekunde aan de TU Eindhoven
  • Herman van den Bosch, hoogleraar managementwetenschappen aan de Open Universiteit
  • Rob Hagendijk, gepensioneerd hoofddocent politicologie
  • Pieter Pekelharing, gepensioneerd filosofiedocent en betrokken bij een denktank van GroenLinks en Rethink UvA.
  • Kyah Smaal, bestuurslid bij Asva Studentenunie en masterstudent Logic
  • Eva Groen-Reijman, UvA-promovenda, docent, en namens GroenLinks lid van de Bestuurscommissie Amsterdam-Noord