Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Parijs leiden tot geschokte reacties binnen de Universiteit van Amsterdam. Op de dag van de aanslagen waren studenten van de universiteit en de hogeschool in Parijs. Gelukkig behoren zij niet tot de slachtoffers en zijn zij in veiligheid. Rector Dymph van den Boom spreekt namens het College van Bestuur haar medeleven uit met alle betrokkenen in Frankrijk en benadrukt dat zij hoopt dat verdere escalatie van maatschappelijke verhoudingen uitblijft.

‘Deze aanslagen treffen ons allemaal’, aldus Van den Boom. ‘De studenten en collega’s in Frankrijk, maar ook de Franse uitwisselingsstudenten aan onze universiteit. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Daarnaast maken wij ons zorgen over de maatschappelijke implicaties van deze terreurdaad.’ 

Van den Boom spreekt de hoop uit dat de maatschappelijke verhoudingen vreedzaam blijven en dat deze aanslagen niet leiden tot verharding en polarisatie. Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam roept de gemeenschap van hoger onderwijs op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan een goed en inhoudelijk debat, waarin ruimte is voor nuancering en de-escalatie en waarin gewerkt wordt aan verbinding tussen groepen, mensen en standpunten in de samenleving.