Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. W.C. (Wim) Sinke heeft de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw ontvangen voor zijn buitengewone maatschappelijke bijdrage als leider van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van duurzame energieopwekking.

Wim Sinke Koninklijke onderscheiding
Foto: AMOLF

Sinke ontving de Konkinklijke onderscheiding tijdens het symposium Our solar energy future op vrijdag 13 november. Zes sprekers uit binnen- en buitenland presenteerden de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonnecelonderzoek en prezen de bijdrage van Sinke in dit vakgebied. Aan het einde van het symposium betrad burgemeester Nawijn van Sinke’s woonplaats Hollands Kroon, het podium om Sinke een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw) op te spelden.

Sinke heeft deeltijdaanstellingen in de focusgroep Light Management in New Photovoltaic Materials op FOM Instituut AMOLF en als hoogleraar bij de Universiteit van Amsterdam. Ook werkt hij bij het Energieonderzoekscentrum Nederland (ECN). Hij begon zijn carrière als promovendus bij AMOLF en werd later AMOLF-groepsleider in het destijds nieuwe onderzoeksveld  photovoltaics.