Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Colleges van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) hebben prof. dr. Murray Pratt benoemd tot dean van het Amsterdam University College (AUC). Daarnaast is Pratt benoemd tot hoogleraar Contemporary Humanities. Hij is de opvolger van plaatsvervangend dean dr. Ramon Puras. De benoeming gaat in per 1 februari en is voor een periode van 5 jaar.

Prof. Murray Pratt - Nottingham Trent University
Foto: Nottingham Trent University

Het AUC is het gezamenlijke excellentie-initiatief van UvA en VU voor een liberal arts and sciences-programma op bachelorniveau.

‘Wij zijn blij dat wij een uitstekende opvolger hebben gevonden voor Marijk van der Wende en Ramon Puras, die de functie van dean ad interim heeft ingevuld. Murray Pratt heeft een brede ervaring, zowel op bestuurlijk niveau als op het gebied van  onderwijs en onderzoek binnen de geesteswetenschappen. Hij zet in op interdisciplinariteit, innovatie en internationalisering. Daarnaast kan Pratt bruggen bouwen tussen de verschillende sectoren. Dat is van groot belang voor het AUC,’ aldus prof. dr. Dymph van den Boom, rector magnificus van de UvA.

Prof. dr. Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU, sluit zich hierbij aan. ‘Met zijn internationale ervaring en focus op internationalisering is Murray Pratt een waardevolle toevoeging voor het AUC, dat studenten van over de hele wereld aantrekt. We wensen hem veel succes en kijken ernaar uit met hem samen te werken.’

Digital Learning en internationalisering

Murray Pratt is sinds 2010 decaan van de School of Arts and Humanities aan de Nottingham Trent University (NTU).  Hij is daar tevens hoogleraar Frans en Internationale Studies. Pratt begon in 2008 aan de NTU als hoofd Languages and International Studies. Voor die tijd was hij onder meer werkzaam als hoofd van de afdeling Europese Studies aan de University of Technology in Sydney. Pratt heeft veel gepubliceerd op het gebied van Franse en internationale cinema, literatuur en cultuur. Hij is o.a. lid van de international editorial advisory board van ‘Portal Journal of Multidisciplinary International Studies’.

Binnen de NTU ontwikkelde Pratt innovatieve curricula voor studenten, met als partners musea, galerieën en mediabedrijven. Hij zet zich in voor digital learning binnen het onderwijs. Voor zijn pionierswerk met studenten bij de productie, verspreiding en verbetering van een online graphic novel over de literaire geschiedenis van Nottingham ontving hij in 2015 de Guardian Prize voor excellent onderwijs. Daarnaast heeft Pratt een actieve rol gespeeld bij het stimuleren van internationalisering, onder meer door de oprichting van samenwerkingsverbanden voor studenten in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika.