Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De commissie financiën kan van start gaan, na de benoeming van Hendrik van Moorsel tot voorzitter op 22 september 2015. De commissie zal onder andere de financiële aspecten van het Huisvestingsplan 2005-2020, het reserve- en vermogensbeleid van de UvA en financiële stand van zaken van de UvA onderzoeken.

De precommissie, bestaande uit leden van de medezeggenschap en van verschillende actiegroepen, heeft het initiatief gehad in het samenstellen van de commissie. Van Moorsel, die na het vertrek van Halsema deze zomer al interim-voorzitter was, kreeg het vertrouwen van de commissie om het onderzoek verder te leiden.

Leden Financiële Commissie

Van Moorsel is werkzaam bij adviesbureau De Galan Groep en is expert op het gebied van auditing en openbaar bestuur. De overige leden van de commissie zijn Hester Bais, jurist, oprichter van Bais Legal en expert op het gebied van juridische financiële kwesties, Dick Schuiling, voormalig universitair hoofddocent en expert op het vlak van stedenbouw en vastgoed, Paul Wouters, hoogleraar Sciencetometrics en eveneens directeur Centre for Science and Technology Studies (CWTS) en Victor Eiff, voormalig directeur van de Amsterdamse rekenkamer en specialist op het gebied van financieel beheer.

Planning

De commissie zal direct met vooronderzoek beginnen, dit zal naar verwachting duren tot begin november. In het tweede kwartaal van 2016 wil de commissie haar definitieve onderzoeksrapport uitbrengen. De academische gemeenschap zal input kunnen leveren voor het onderzoek.