Vrijdag 4 september begint op NPO1 het nieuwe televisieprogramma ‘In de ban van de condor’, waarbij duo’s zullen ontdekken wie de beste vogelaar is. Eén van de deelnemers is Camilla Dreef, masterstudent Biological Sciences aan de UvA.

Condor NPO1
Bron: EO

In ’In de ban van de condor’ worden BN’ers (o.a. Sylvia Geersen, Ajouad el Miloudi en Amara Onwuka) gekoppeld aan gepassioneerde vogelaars om samen de strijd aan te gaan in de zoektocht naar een van de meest indrukwekkende roofvogels: de condor.

‘Ik hoop met mijn  deelname mijn kennis en passie voor vogels over te brengen aan een groot publiek,’ vertelt Camilla.

De fascinatie voor vogels is bij Camilla onder andere voortgekomen uit haar vogelonderzoek voor de UvA. Met GPS-trackers bestudeerde zij het gedrag van kleine mantelmeeuwen en lepelaars.  Naast het vogelonderzoek was zij één van de gezichten van het citizen science-project 'Vogel het Uit!' dat in 2013 de Academische Jaarprijs won. Daarbij kon iedereen via een app meehelpen aan vogelonderzoek. Via de publiciteit van 'Vogel het Uit!' werd Camilla gevraagd om mee te doen aan 'In de ban van de condor'.

In de ban van de condor

In de serie kan de kijker zich verwonderen over bijzondere natuurgebieden die een thuis zijn voor uiteenlopende vogelsoorten. De teams worden getest op snelheid, tactiek, vogelkennis en teamgeest. De competitie speelt zich af in ongerepte natuurgebieden op drie continenten (Europa, Azië en Zuid-Amerika).

Meer informatie over 'Vogel het Uit!'

Meer informatie over 'In de ban van de condor'