Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Het microscopielab of de glasblazerij bezoeken? Een minilezing bijwonen? Op een avond vanuit verschillende invalshoeken bijgepraat worden over de rol van licht in wetenschappelijk onderzoek? Tijdens, en in aanloop naar, het Weekend van de Wetenschap, op 29 september, 3 en 4 oktober, opent de Universiteit van Amsterdam haar deuren.

Weekend van de Wetenschap

Alle UvA-activiteiten op een rij:

U-meet: Zicht op licht

In de aanloop naar het Weekend van de Wetenschap organiseren de universiteiten jaarlijks de U-Meet met als doel het draagvlak voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te versterken. Het thema van dit jaar is ‘licht’. Drie UvA-wetenschappers geven vanuit verschillende disciplines een lezing over de cruciale rol die licht speelt binnen hun recente onderzoek: Cellen laten oplichten om ze te onderzoeken, de invloed van licht op olieverf in oude schilderijen en het belang van licht bij het afbeelden van filmsterren.

Tijd en locatie

Dinsdag 29 september, 19.30-21.00 uur
SPUI25, Spui 25-27
Gratis toegang, wel aanmelden

Open dag Science Park

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam opent, samen met andere wetenschappelijke instituten op het Science Park, op zaterdag 3 oktober haar deuren.

Ga mee op ontdekkingstocht dwars door de wetenschap en ontdek de schatkamers van de universiteit. Er zijn activiteiten voor jong (vanaf 7 jaar) en oud. Zo zijn er diverse rondleidingen in de kassen, bij de scheikundelaboratoria, in het computermuseum of de sterrenkoepels. In de collegezalen worden verschillende minilezingen gehouden. Ook zijn er demonstraties die wetenschappelijk onderzoek in beeld brengen, zoals scheikundeproefjes en natuurkunde-experimenten en op het gebied van forensisch onderzoek en robot-mensinteractie.

Tijd en locatie                                                                            

Tijd: Zaterdag 3 oktober, 12.00 - 17.00 uur.
Locatie: Amsterdam Science Park, Science Park 904, Amsterdam.
Aanmelden niet nodig. 

Over Weekend van de Wetenschap

Het Weekend van de Wetenschap is hét wetenschaps- en technologiefestival van Nederland. In het weekend van 3 en 4 oktober openen musea, (onderzoeks)instellingen, laboratoria, universiteiten, bedrijven en vele andere organisaties hun deuren voor het brede publiek.