Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Calluna Euving is per 1 februari benoemd tot secretaris van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij volgt Geke van Velzen op, die de functie combineerde met die van secretaris van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Calluna Euving
Calluna Euving

‘Calluna Euving heeft een veelzijdige en internationale ervaring, die van pas zal komen bij de UvA’, aldus waarnemend voorzitter van het College van Bestuur Dymph van den Boom. 'Ze heeft gewerkt bij verschillende hogeronderwijsinstellingen, maar ook bij andere publieke organisaties, in diverse functies, in binnen- en buitenland.’

Meest recent was Euving director of finance and operation van het Office of the Quartet Representative Tony Blair in Oost-Jeruzalem. Voor die tijd werkte zij als chief of staff van de Mathematical Association of America en als center administrator bij het BMW Center for German and European Studies aan Georgetown University in Washington DC. Voor haar vertrek naar het buitenland vervulde ze diverse functies aan de TU Delft.

Euving studeerde Politicologie aan de Universiteit Leiden en volgde een Executive MBA aan Georgetown University.

Recent kondigde Geke van Velzen aan per 1 februari haar taken als secretaris van de UvA neer te leggen en in elk geval tot de zomer aan te blijven als secretaris van de HvA. Euving zal de komende maanden dan ook nauw samenwerken met Van Velzen.

De secretaris van de UvA is onder andere verantwoordelijk voor de bestuursstaf, de ondersteuning van het College van Bestuur en de integrale veiligheid, en vervult een brugfunctie tussen het CvB en de faculteiten.