Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Sinds 1 januari 2016 is Nuon sponsor van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). Als toonaangevend Center for Entrepreneurship stimuleert ACE hoogwaardig ondernemerschap onder studenten en jonge onderzoekers met onderwijs en incubatieprogramma’s. De samenwerking tussen Nuon en ACE manifesteert zich, naast een financiële bijdrage van Nuon aan ACE, met name op het gebied van onderwijs en kennisvalorisatie - het proces dat kennis omzet naar commercieel haalbare producten, processen of diensten.

ACE is een samenwerkingsverband van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). 

Nuon treedt als sponsor in de voetsporen van de reeds bestaande sponsoren Rabobank Amsterdam en EY (Ernst & Young). Nuon-medewerkers gaan een bijdrage leveren aan ondernemerschapsonderwijs aan de vier instellingen. Ook worden studenten en medewerkers betrokken bij onderzoek voor Nuon. De samenwerking op het gebied van kennisvalorisatie heeft vooral betrekking op het ondersteunen van wetenschappers om hun kennis op de markt te brengen, onder meer in de vorm van spin-off bedrijven via het ACE-Venture Lab.

Woensdag 6 januari kwamen Nuon en ACE bij elkaar voor de ondertekening. Algemeen directeur van ACE Erik Boer is erg blij met deze nieuwe samenwerking: 'Het hoger onderwijs in de Amsterdamse regio en het internationale bedrijfsleven groeien steeds dichter naar elkaar toe'. Wetenschappelijk directeur van ACE Enno Masurel ziet veel toepassingen voor hedendaagse vormen van onderwijs: 'Vorig jaar was Nuon al betrokken bij onze International Summer School New Venture Creation and Development, en kreeg daarvoor veel waardering van onze studenten'.

Martin Eimers, Directeur Business Development bij Nuon, hecht veel belang aan de samenwerking met ACE: 'De groei van hernieuwbare energie en decentrale opwek, CO2-reductie en ontwikkelingen als elektrisch vervoer vragen om een andere rol voor grote energiebedrijven. Ondernemerschap en innovatie helpen ons in het snel veranderende energielandschap en staan daarom hoog op de agenda bij Nuon. Daarnaast vinden we het ontzettend belangrijk om jonge, enthousiaste studenten waardevolle werkervaring op te laten doen, waarin ze bij Nuon hun studie in de praktijk kunnen toepassen. Mooi dat we al deze aspecten in de samenwerking met ACE kunnen combineren!'.