Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Burgemeester Eberhard van der Laan opende op vrijdag 29 januari een vestiging van Tata Steel op het Amsterdam Science Park. Tata Steel werkt al samen met het op het Science Park gevestigde bedrijf Scyfer, een spin-off van de UvA.

Rechtenvrij
Foto: Tata Steel

Onderzoekers van Tata Steel gaan ook samenwerken met andere innovatieve, hightech start-ups op het Science Park om via digitale innovaties als kunstmatige intelligentie nieuwe technieken te ontwikkelen en implementeren om nog hogere kwaliteiten staal te kunnen maken.

De samenwerking tussen Tata Steel en Scyfer is gericht op het verbeteren van inspectietechnieken voor de oppervlaktekwaliteit van staal. Scyfer is opgericht door prof. dr. Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de UvA. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige machine learning- en deep learning-technologie en het toepassen daarvan in de industrie, media en gezondheidszorg. 

Vernieuwing uit interactie

Prof. dr. Karen Maex, decaan van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA, is zeer enthousiast over de komst van Tata Steel naar het Science Park: ‘De kruisbestuiving met het bedrijfsleven is van groot belang voor het wetenschappelijk onderzoek, voor de valorisatie ervan maar ook vanwege de vernieuwing die voorkomt uit de interactie. De samenwerking tussen Tata Steel en onze spin-off Scyfer is een heel mooi voorbeeld hiervan. Bovendien bieden de bedrijven die zich vestigen op het Science Park, de mogelijkheid voor onze studenten om ervaring op te doen in de praktijk, onder meer door het lopen van stages.’