Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Voor de jonge wetenschapper met een origineel en sprankelend idee. Voer een eigen onderzoek uit, waarin creativiteit en de werking van de hersenen centraal staan. Deadline voor deelname is 15 april. De prijswinnaar krijgt de kans om in het kader van het UvA Brain & Cognition-programma een onderzoeksplan te realiseren en zich zo als veelbelovend onderzoeker te profileren.

CGP

Creatieve Geest Prijs 2016

Met de prijs wordt meer aandacht gevraagd voor onderzoek naar creativiteit en de hersenprocessen die daarbij een rol spelen, zoals de waarneming van schilders, het associatief vermogen van cabaretiers of het ontwerpen door architecten. Dit onderzoek kan plaatsvinden vanuit meerdere wetenschappelijke disciplines, zolang het thema ‘hersenen en cognitie’ centraal staat. Het voornaamste beoordelingscriterium is dat het gaat om een nieuw, onverwacht idee over hoe het brein creativiteit stuurt, gekoppeld aan een plan hoe dit verder te onderzoeken. De prijs is een initiatief van de Freek en Hella de Jonge Stichting. 

Voor wie?

Voor wetenschappers die werkzaam zijn als gepromoveerde onderzoeker op het gebied van hersenen en cognitie. Jonge academici die nog geen vaste baan hebben, maar al wel hebben laten zien dat zij goede wetenschappers zijn op het gebied van hersenen en cognitie. 

De prijs

De winnaar ontvangt een prijs van € 10.000 voor een bestemming die in overeenstemming is met het ingediende voorstel. De prijswinnaar krijgt de kans om het onderzoeksplan uit te voeren in het kader van het ABC Talent programma. Deadline voor aanmelden is 15 april 2016.